Go to section: Nature and tourism
19 february 2015, 12:01 Nature and tourism views 8687
În Moldova au loc oscilații mari de temperatură
19 february 2015, 12:01 Nature and tourism views 8687

În Moldova au loc oscilații mari de temperatură

Temperaturi de iarnă pe timp de noapte și vreme de primăvară în timpul zilei. Asta ne promit meteorologii în această săptămână. Medicii avertizează însă că oscilațiile mari de temperatură afectează sănătatea.

Diferența dintre temperaturile înregistrate noaptea și ziua va fi, în unele zone, de peste zece grade. Astfel, noaptea valorile termice vor oscila între minus cinci și minus zece grade Celsius.

Iar ziua, temperatura aerului va crește până la plus șapte grade. Aceste condiții meteo se vor menține în decurs de șapte zile.

Oscilațiile mari de temperatură îi afectează, în egală măsură, pe copii și pe oamenii în etate. Frecvent, în această perioadă, tinerii fac viroze, iar cei mai în vârstă se confruntă cu probleme cardiovasculare și renale. Iar îmbolnăvirea este explicată prin faptul că organismul are nevoie de două săptămâni pentru a se adapta la schimbările de temperatură.

În lipsa acestor condiții imunitatea scade, iar ca urmare devenim vulnerabili în fața infecțiilor respiratorii.

Source: www.publika.md

Keywords:

meteo , Moldova , prognoza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.