Go to section: Nature and tourism
26 may 2016, 15:40 Tourism in Moldova views 8366
Cetatea Soroca asaltată de vizitatori în luna mai (Video)
26 may 2016, 15:40 Tourism in Moldova views 8366

Cetatea Soroca asaltată de vizitatori în luna mai (Video)

În luna mai cetatea devine neîncăpătoare pentru numărul mare de turişti şi vizitatori, care trec prin zonă, în special, în zilele de odihnă, pentru a vizita fortăreaţa.

Potrivit ghidului, Nicolae Bulat, graficul angajaţilor este unul foarte încărcat în această perioadă. Odată cu încheierea anului de învăţământ, cetatea este vizitată de mai mulţi tineri şi elevi din toate colţurile republicii.

Mulţi din aceştia nu au văzut niciodată renumitul obiectiv turistic de la nordul ţării, în timp ce alţii, admiră cetatea pentru a doua sau a treia oară, însă după renovare.

Fluxul de vizitatori a crescut simţitor spre sfârşitul acestei luni, însă ghidul cetăţii, Nicolae Bulat, spune că reuşeşte să îi facă faţă şi speră ca în viitor, această situaţie să fie rezolvată, prin crearea unui grafic anual al potenţialelor vizite la Cetatea Soroca.

Vă informăm, că preţul de intrare în cetate este de 3 lei pentru copii, şi de 5 lei pentru maturi. Cetatea este deschisă pentru vizitatori între orele 09.00 – 18.00.

Reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldovalocalitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

Source: odn.info.md

Keywords:

Cetatea Soroca , turism , cetate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.