Go to section: Nature and tourism
29 june 2017, 16:56 Nature and tourism views 6836
Îmbunătățirea situației ecologice a rezervației naturale Țîpova (Foto, Video)
29 june 2017, 16:56 Nature and tourism views 6836

Îmbunătățirea situației ecologice a rezervației naturale Țîpova (Foto, Video)

Țipova este una dintre cele mai renumite rezervații naturale din Republica Moldova.

Caracteristica distinctivă a acestui loc e senzația clară că aici natura a atins perfecțiunea. Priveliștile fascinante alcătuite din numeroase cascade, diversitatea regnului vegetal, schimbări de altitudine, imagini misterioase imprimate în calcar fie de mîna omului, fie de capriciile vremii – toate acestea trezesc anumite stări interioare plăcute.

Pentru a asigura o stare ecologică bună a obiectivului turistic, în 2015 Fondul de Dezvoltare a Mediului «EcoDava» a inițiat un proiect de reabilitare a zonei Țipova. Au urmat trei expediții în zonă, iar ulterior a fost elaborată și o hartă ecologică unde sînt indicate toate problemele care necesită a fi soluționate.

Source: noi.md

Keywords:

Țîpova , ecologie , rezervaţie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.