Go to section: Nature and tourism
10 november 2012, 11:56 Nature and tourism views 12953
10 november 2012, 11:56 Nature and tourism views 12953

Pînă la sfîrșitul anului în Carpați poate avea loc un cutremur puternic

Oamenii de știință români cred că pînă la sfîrșitul anului în Carpați poate avea loc un puternic cutremur. Această declarație a fost făcută de către directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pămîntului, Mircea Rădulean, anunță MOLDNEWS.

El a spus că aproape zilnic sînt fixate două sau trei cutremure mici în zona activă Vrancea și este probabil că pănă la sfîrșitul anului se va produce un seism de 7 grade pe scara Richter.

"Este posibil ca în 2012 să se producă un cutremur puternic. La fel de bine ar putea să nu se întîmple, dar trebuie să fim întotdeauna pregătiți. În orice moment s-ar putea întîmpla un cutremur. Evident, că zona Vrancea este seismic activă și tensionată tectonic ", - a spus el.

Mircea Rădulean a adăugat că "forțele acumulate sînt foarte mari", iar atunci cînd ultimele bariere care rezistă vor cădea, se va produce o mișcare, care va declanșa un cutremur, dar nu poate fi exact prezis momentul  cînd se va produce fenomenul.

Potrivit experților, un cutremur de 7 grade va produce distrugeri considerabile în București.

Keywords:

cutremur , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.