Go to section: Nature and tourism
05 may 2023, 09:30 Nature and tourism views 2028
ECODAVA atenționează asupra problemei ecologice de pe rîul Bîc
05 may 2023, 09:30 Nature and tourism views 2028

ECODAVA atenționează asupra problemei ecologice de pe rîul Bîc

Într-un comunicat de presă, fundația ECODAVA anunță că a fost sesizată de către mai mulți localnici din satul Varnițaraionul Anenii Noi, cu privire la o problemă ecologică de anvergură pe rîul Bîc, în perimetrul satului.

”Deplasîndu-ne la fața locului, am constatat un număr mare de pești morți la suprafața apei, pe ambele maluri, deducînd un nivel înalt de poluare a apei pe acest segment.

Prin urmare, Fundația ECODAVA a întocmit o interpelare în adresa Inspectoratului de Mediu din Anenii Noi pentru a fi examinat minuțios acest caz și pentru a constata factorii poluanți ai bazinului în această zonă, cu eventuala atragere la răspundere și înlăturare a cauzelor poluării!, notează Dumitru Roibu, președintele fundației.

De menționat că ECODAVA de mai mulți ani desfășoară proiecte în zona rîului Bîc, inclusiv proiecte de educație ecologică, cu suportul Financiar al Ministerului Educației și Cercetării. La fel ECODAVA a realizat și un film despre nivelul de poluare a rîului Bîc.

”Fundația ECODAVA atrage atenția cetățenilor că Rîul Bîc se află într-o stare deplorabilă și că este necesar un efort consolidat din partea statului și a sectorului asociativ de mediu pentru a putea redresa aceasta situatie”, menționează Roibu.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1065 locuitori

Nucăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Nucăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1065 de oameni. Satul Nucăreni a fost menționat documentar în anul 1671 cu denumirea Îndărătnici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.