Go to section: Nature and tourism
19 july 2023, 14:30 Nature and tourism views 1270
În Moldova s-au desfășurat primele „Jocuri Curate” ©
19 july 2023, 14:30 Nature and tourism views 1270

În Moldova s-au desfășurat primele „Jocuri Curate” ©

Fundația EcoDava, în parteneriat cu Asociația Obștească „Jocurile Curate” din Sankt-Petersburg, au desfășurat un eveniment de instruire și simulare a primelor jocuri de acest fel în Moldova. Evenimentul a avut loc la Chișinău în perioada 15-16 Iulie.

La evenimentul inedit pentru țara noastră, au fost prezenți 20 de tineri. Aceștia au fost instruiți pentru a desfășura un joc deplin și pentru a organiza echipele participante.

Tinerii, cărora le pasă de natură și de mediul înconjurător, au venit din Chișinău, BălțiComratEdinețTiraspol și Dnestrovsk, unde, la fel, urmează să desfășoare astfel de jocuri.

„Jocurile Curate” prezintă în sine un joc de echipe, care presupune colectarea și sortarea gunoiului într-un timp limitat. Acest tip de joc cîștigă tot mai multă popularitate în rîndul voluntarilor de mediu.

Atsfel, în Republica Moldova, acțiunile ecologice vor căpăta un caracter competitiv și interactiv.

EcoDava este o fundație de mediu din Republica Moldova, care desfășoară proiecte ecologice, inclusiv educaționale pentru tineri, avînd drept scop păstrarea mediului ambiant din țara noastră.

Source: noi.md

Keywords:

Ecodava , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
14 locuitori

Valea este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 14 oameni. Satul Valea a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.