Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 iulie 2023, 14:30 Natura şi turismul views 1272
În Moldova s-au desfășurat primele „Jocuri Curate” ©
19 iulie 2023, 14:30 Natura şi turismul views 1272

În Moldova s-au desfășurat primele „Jocuri Curate” ©

Fundația EcoDava, în parteneriat cu Asociația Obștească „Jocurile Curate” din Sankt-Petersburg, au desfășurat un eveniment de instruire și simulare a primelor jocuri de acest fel în Moldova. Evenimentul a avut loc la Chișinău în perioada 15-16 Iulie.

La evenimentul inedit pentru țara noastră, au fost prezenți 20 de tineri. Aceștia au fost instruiți pentru a desfășura un joc deplin și pentru a organiza echipele participante.

Tinerii, cărora le pasă de natură și de mediul înconjurător, au venit din Chișinău, BălțiComratEdinețTiraspol și Dnestrovsk, unde, la fel, urmează să desfășoare astfel de jocuri.

„Jocurile Curate” prezintă în sine un joc de echipe, care presupune colectarea și sortarea gunoiului într-un timp limitat. Acest tip de joc cîștigă tot mai multă popularitate în rîndul voluntarilor de mediu.

Atsfel, în Republica Moldova, acțiunile ecologice vor căpăta un caracter competitiv și interactiv.

EcoDava este o fundație de mediu din Republica Moldova, care desfășoară proiecte ecologice, inclusiv educaționale pentru tineri, avînd drept scop păstrarea mediului ambiant din țara noastră.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ecodava , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1717
Populația:
711 locuitori

Iarova este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balinţi, Balinții Noi și Iarova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Soroca și la 193 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 711 oameni. Satul Iarova a fost menționat documentar în anul 1717.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.