25 july 2014, 15:22 Moldovan Diaspora views 17869
Liderul diasporei moldoveneşti din Rusia vine cu atenţionări
Photo: ipn.md
25 july 2014, 15:22 Moldovan Diaspora views 17869

Liderul diasporei moldoveneşti din Rusia vine cu atenţionări

Preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti din Rusia, Alexandr Kalinin, afirmă că anumite persoane încearcă să-i folosească pe cetăţenii moldoveni din Rusia în interesele lor înguste. Într-o adresare video, postată pe pagina congresului de pe facebook, Kalinin atenţionează că legislaţia rusească prevede pedepse penale drastice pentru protestele nesancţionate, transmite IPN.

„Organizatorii şi participanţii la adunările nesancţionate, la mitingurile şi pichetările cu utilizarea lozincilor politice, conform legislaţiei ruse, poartă răspundere penală. Înţelegem că există mai multe probleme legate de interdicţia de a intra în Federaţia Rusă şi cu stoparea eliberării actelor permisive. Dar, incertitudinea temporară nu trebuie să afecteze relaţiile dintre Moldova şi Rusia, care au fost şi rămîn prietenoase", a declarat Alexandr Kalinin.

Congresul Diasporei Moldoveneşti din Rusia îşi îndreaptă forţele spre a nu admite provocările cu scopul de a destabiliza situaţia, a adăugat Kalinin. Misiunea congresului este de a informa la timp despre schimbările din legislaţia migraţională şi de a oferi ajutor persoanelor care se află într-o situaţie complicată. Alexandr Kalinin a adăugat că, numai comunicînd, oamenii vor fi auziţi şi numai acţionînd legal, vor fi rezolvate problemele.

Source: ipn.md

Keywords:

diaspora , moldovenii , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.