Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iulie 2014, 15:22 Diaspora moldovenească views 17871
Liderul diasporei moldoveneşti din Rusia vine cu atenţionări
Foto: ipn.md
25 iulie 2014, 15:22 Diaspora moldovenească views 17871

Liderul diasporei moldoveneşti din Rusia vine cu atenţionări

Preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti din Rusia, Alexandr Kalinin, afirmă că anumite persoane încearcă să-i folosească pe cetăţenii moldoveni din Rusia în interesele lor înguste. Într-o adresare video, postată pe pagina congresului de pe facebook, Kalinin atenţionează că legislaţia rusească prevede pedepse penale drastice pentru protestele nesancţionate, transmite IPN.

„Organizatorii şi participanţii la adunările nesancţionate, la mitingurile şi pichetările cu utilizarea lozincilor politice, conform legislaţiei ruse, poartă răspundere penală. Înţelegem că există mai multe probleme legate de interdicţia de a intra în Federaţia Rusă şi cu stoparea eliberării actelor permisive. Dar, incertitudinea temporară nu trebuie să afecteze relaţiile dintre Moldova şi Rusia, care au fost şi rămîn prietenoase", a declarat Alexandr Kalinin.

Congresul Diasporei Moldoveneşti din Rusia îşi îndreaptă forţele spre a nu admite provocările cu scopul de a destabiliza situaţia, a adăugat Kalinin. Misiunea congresului este de a informa la timp despre schimbările din legislaţia migraţională şi de a oferi ajutor persoanelor care se află într-o situaţie complicată. Alexandr Kalinin a adăugat că, numai comunicînd, oamenii vor fi auziţi şi numai acţionînd legal, vor fi rezolvate problemele.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
916 locuitori

Ordăşei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ordăşei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de oraşul Teleneşti şi la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916 oameni. Satul Ordășei a fost menționat documentar în anul 1640.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.