09 february 2015, 11:08 Moldovan Diaspora views 8425
Ziua Independenţei a fost marcată în cîteva orașe de pe litoralul bulgăresc (Foto)
09 february 2015, 11:08 Moldovan Diaspora views 8425

Ziua Independenţei a fost marcată în cîteva orașe de pe litoralul bulgăresc (Foto)

Ambasada RM la Sofia a marcat Ziua Independenţei în cadrul Campionatului folcloric mondial „World Folk 2015", desfăşurat în perioada 20 – 30 august în cîteva oraşe de pe litoralul bulgăresc, la care au participat 90 şi ceva de colective din 16 ţări.

Republica Moldova a fost reprezentată la competiţie de colectivul de dansuri „Izvoraş" din Sipoteni, Călăraşi, alcătuit din 32 de adolescenţi, care au fost însoţiţi în Bulgaria de 14 maturi.

Pe data de 27 august Ambasada a avut o reuniune festivă cu conaţionalii noştri în sala polivalentă a hotelului „Amphora" din Nesebr.

Copiii au fost serviţi cu dulciuri, fructe, sucuri, iar maturii – cu vin moldovenesc. S-au făcut poze, ansamblul a prezentat cîteva dansuri.

Ziua Independenţei Republicii Moldova, prezenţa Ambasadei RM la gala folclorului de pe mapamond a fost menţionată în concertul de închidere a Campionatului, printre invitaţi aflîndu-se diplomaţi din Coreea, Iran, Bosnia şi Herzegovina, China. Manifestaţia a fost mediatizată de 4 posturi bulgare de televiziune.

Source: www.mfa.gov.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2171 locuitori

Grozeşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Grozeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Grozești a fost menționat documentar în anul 1479.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.