10 july 2015, 11:26 Moldovan Diaspora views 7877
10 moldoveni din Italia au urmat un curs gratui pentru asistenți domiciliari
10 july 2015, 11:26 Moldovan Diaspora views 7877

10 moldoveni din Italia au urmat un curs gratui pentru asistenți domiciliari

Recent, la sediul Ambasadei Republicii Moldova la Roma, a avut loc întîlnirea de finalizare a proiectului-pilot "Curs pentru asistenți domiciliari" și ceremonia de înmînare a atestatelor.

Obiectivul cursului, organizat de Asociația socio-culturală "A casa", D&L Global Consulting, sub patronajul Ambasadei R. Moldova la Roma, a fost formarea și calificarea persoanelor angajate în familii, în principal, care îngrijesc de persoane în vîrstă sau cu handicap și a fost destinat cetățenilor moldoveni aflați în Italia. Proiectul a inițiat în luna iunie, cursul fiind gratuit, și a fost urmat de 10 femei.

Organizatorii cursului au optat pentru modalitatea de instruire telematică, fiind apreciată drept potrivită pentru persoanele angajate la munca în familii.

La ceremonia de îmnînare a atestatelor au fost prezente cele zece absolvente, promotorii proiectului, reprezentanți ai mediului asociativ, de afaceri, mass-media.

În cuvîntul său de salut, ambasadorul Stela Stîngaci a mulțumit organizatorilor pentru sprijinul acordat conaționalilor și posibilitatea de a obține o calificare într-un domeniu foarte specific și solicitat pe piața italiană a muncii, cum este cel al asistenților domiciliari. De asemenea, a mulțumit absolventelor, îndemnîndu-le să valorifice calificarea obținută și să disemineze în rîndurile cetățenilor moldoveni din Italia informația privind beneficiile și posibilitatea participării la astfel de cursuri gratuite.

Ambasada a făcut un apel și către celelalte asociații ale moldovenilor din Italia de a organiza astfel de cursuri, ca fiind necesare și utile pentru obținerea unei pregătiri și calificări profesionale, precum și pentru sporirea șanselor de a obține un loc de muncă legal și mai bine plătit. Titularele atestatelor de absolvire vor fi înscrise în bazele de date ale asisitenților domiciliari calificați.

Source: www.mfa.gov.md

Keywords:

Roma , Italia , moldovenii , curs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
423 locuitori

Coada Iazului este un sat din cadrul comunei Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Sîngerei și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 423 de oameni. Satul Coada Iazului a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.