Festivalul de Arte "Plai Natal"

Colectivele de dans transnistrene și artiștii plastici au luat parte la ediția a VIII-a a Festivalului Internaţional de Arte "Plai Natal", care a avut loc în cadrul Centrului turismului etnografic și rural "Frumușica Nova", în raionul Tarutino, regiunea Odesa din Ucraina. După cum relatează "Novii reghion", festivalul de artă se desfășoară pentru a păstra și dezvolta cultura și tradițiile popoarelor moldovenesc, ucrainean, bulgar etc.

Vizitatorii festivalului "Plai Natal", au putut vedea spectacolele colectivului de dans din Transnistria "Viorica".

Timp de şapte ani, festivalul "Plai Natal" s-a desfășurat în diferite oraşe şi sate adunînd reprezentanţi din 37 de ţări din întreaga lume. Concertele festivalului au avut loc în Republica Moldova, Transnistria, Ucraina, Bulgaria, Belarus, Rusia, Germania şi Israel.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.