Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iunie 2012, 10:30 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5006
13 iunie 2012, 10:30 Localitaţile Moldovei și diasporei views 5006

Festivalul de Arte "Plai Natal"

Colectivele de dans transnistrene și artiștii plastici au luat parte la ediția a VIII-a a Festivalului Internaţional de Arte "Plai Natal", care a avut loc în cadrul Centrului turismului etnografic și rural "Frumușica Nova", în raionul Tarutino, regiunea Odesa din Ucraina. După cum relatează "Novii reghion", festivalul de artă se desfășoară pentru a păstra și dezvolta cultura și tradițiile popoarelor moldovenesc, ucrainean, bulgar etc.

Vizitatorii festivalului "Plai Natal", au putut vedea spectacolele colectivului de dans din Transnistria "Viorica".

Timp de şapte ani, festivalul "Plai Natal" s-a desfășurat în diferite oraşe şi sate adunînd reprezentanţi din 37 de ţări din întreaga lume. Concertele festivalului au avut loc în Republica Moldova, Transnistria, Ucraina, Bulgaria, Belarus, Rusia, Germania şi Israel.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.