24 july 2012, 14:40 Moldovan Diaspora views 8844
24 july 2012, 14:40 Moldovan Diaspora views 8844

Europa este în pragul unei explozii sociale

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a avertizat despre posibilitatea unei explozii sociale în Europa, ca urmare a creşterii şomajului în rîndul tinerilor, scrie agenția „Novii Reghion”.
 
"Demonstraţiile din Spania arată că există pericolul revoltei sociale, din cauza nivelului ridicat al şomajului în rîndul tinerilor în Europa" -  consideră șeful legislativului UE. Potrivit lui, pentru a evita o explozie socială, sînt necesare "noi programe europene de creare a locurilor de muncă pentru această generaţie".

Joi seara, sute de mii de oameni din mai mult de 80 de orașe din Spania au venit pentru a protesta împotriva noului pachet de măsuri de reducere a deficitelor bugetare şi creşterea taxelor. Ciocnirile dintre forţele de ordine şi protestatari au avut loc după ce unii protestatari au încercat să străpungă cordonul de poliţie şi să se îndrepte spre clădirea Congresului. Pentru a linişti protestatarii rebeli, care au început să dea foc la coșurile de gunoi, poliţia a folosit gloanţele de cauciuc.

Potrivit Institutului de Studii Internaţionale a Muncii a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, circa 4,5 milioane de persoane riscă să piardă locurile de muncă în zona euro, în cazul în care autoritățile nu vor elabora  și nu vor introduce măsuri concrete pentru a crea noi locuri de muncă. În zona euro, sînt în afara cmpului de muncă peste 3 milioane de tineri cu vrste de la 15 la 24 de ani, spun experții.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.