Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 iulie 2012, 14:40 Diaspora moldovenească views 8852
24 iulie 2012, 14:40 Diaspora moldovenească views 8852

Europa este în pragul unei explozii sociale

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a avertizat despre posibilitatea unei explozii sociale în Europa, ca urmare a creşterii şomajului în rîndul tinerilor, scrie agenția „Novii Reghion”.
 
"Demonstraţiile din Spania arată că există pericolul revoltei sociale, din cauza nivelului ridicat al şomajului în rîndul tinerilor în Europa" -  consideră șeful legislativului UE. Potrivit lui, pentru a evita o explozie socială, sînt necesare "noi programe europene de creare a locurilor de muncă pentru această generaţie".

Joi seara, sute de mii de oameni din mai mult de 80 de orașe din Spania au venit pentru a protesta împotriva noului pachet de măsuri de reducere a deficitelor bugetare şi creşterea taxelor. Ciocnirile dintre forţele de ordine şi protestatari au avut loc după ce unii protestatari au încercat să străpungă cordonul de poliţie şi să se îndrepte spre clădirea Congresului. Pentru a linişti protestatarii rebeli, care au început să dea foc la coșurile de gunoi, poliţia a folosit gloanţele de cauciuc.

Potrivit Institutului de Studii Internaţionale a Muncii a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, circa 4,5 milioane de persoane riscă să piardă locurile de muncă în zona euro, în cazul în care autoritățile nu vor elabora  și nu vor introduce măsuri concrete pentru a crea noi locuri de muncă. În zona euro, sînt în afara cmpului de muncă peste 3 milioane de tineri cu vrste de la 15 la 24 de ani, spun experții.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
144 locuitori

Oricova este un sat din cadrul oraşului Călăraşi, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de locuitori. Satul Oricova a fost menționat documentar în anul 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.