25 april 2013, 12:44 Moldovan Diaspora views 7535
25 april 2013, 12:44 Moldovan Diaspora views 7535

Rusia a restricționat accesul muncitorilor necalificați

Camera inferioară a parlamentului rus a adoptat în lectură finală proiectul de lege care interzice intrarea muncitorilor migranți în Rusia, sub pretextul de muncitori de înaltă calificare.

"Schema care funcționa anterior era primitiv de simplă. După cum este bine cunoscut, specialiștii de înaltă calificare pot fi invitați să lucreze în țara noastră, fără nici o cotă. Declari pe hîrtie un salariu anual adecvat statutului lor și inviți pe cine vrei", a declarat adjunctul șefului fracțiunii "Rusia Unită", în Duma de Stat Viaceslav Timcenko, notează "Novii Reghion".

Potrivit documentului, angajatorul nu are dreptul să angajeze muncitori străini în calitate de specialiști de înaltă calificare pentru a lucra vînzători. În acest domeniu, lucrători de înaltă calificare vor fi considerați doar conducătorii.

Lista de profesii (specialități, funcții) ale angajaților, care realizează supravegherea și coordonarea activităților legate de comerț, și cerințele de calificare pentru astfel de angajați vor fi aprobate de către agențiile de profil.

Keywords:

diaspora , munca , Rusia , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
40 locuitori

Ciobanovca este un sat din cadrul comunei Grinăuți, raionul Rîşcani. Satul este situat la 35 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de locuitori. Satul Ciobanovca a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.