27 april 2013, 12:17 Moldovan Diaspora views 10178
27 april 2013, 12:17 Moldovan Diaspora views 10178

“O mie de lumini spre lună” în 13 oraşe europene în susținerea Moldovei la Eurovision


Foto: protv.md

Peste 1000 de moldoveni din 13 oraşe europene vor participa, în premieră, pe 28 aprilie, la flashmob-ul de susţinere a reprezentantei R. Moldova la ediţia Eurovision din acest an, Aliona Moon.

Campania “O mie de lumini spre lună” are ca scop promovarea interpretei noastre la Eurovision cu ajutorul drapelului național, care este sărbătorit pe 27 aprilie, informează trm.md.

Astfel, reprezentanții diasporei din Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Norvegia, Portugalia și România vor participa la flashmob-ul internațional și vor proiecta tricolorul pe cer, lansînd lampioane și baloane cu heliu de culoarea roșie, galbenă și albastră.

Acțiunile vor avea loc exact după o lună de la primul episod organizat la Chișinău, în care circa 500 de persoane au lansat lampioane spre lună.

Inițiativa de desfăşurare a Campaniei internaționale “A thousand lights to the Moon” - "O mie de lumini spre lună" aparţine Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Aliona Moon va evolua pe 14 mai în prima semifinală a concursului în orașul Malmo. Finala va avea loc pe 18 mai.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.