Go to section: Children
14 april 2014, 15:07 Children views 13951
Livia Ştirbu-Socolov va reprezenta Moldova la Eurovision Young Musicians
14 april 2014, 15:07 Children views 13951

Livia Ştirbu-Socolov va reprezenta Moldova la Eurovision Young Musicians

Livia Ştirbu-Socolov va reprezenta Republica Moldova la Concursul Eurovision Young Musicians. Tînăra a fost selectată în urma unui concurs organizat recent de IPNA „Teleradio Moldova".

Decizia de a ne reprezenta la Concursul Eurovision Young Musicians a fost luată de către un juriu de specialitate: Boris Dubosarschi, violinist, profesor; Iurie Mahovici, pianist, șeful catedrei Muzică Ușoară și Jazz; Vladimir Beleaev, compozitor, președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor; Mihai Agafiță, dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale; Natalia Vasilcău, producător emisiuni muzicale la Moldova 1.

"Este o enormă răspundere să reprezinți țara ta oriunde ai fi, dar Eurovision Young Musicians (EYM) este ceva excepțional. Am emoții zi și noapte. Nu pot prevedea ce va fi, dar voi face tot posibilul ca Republica Moldova să fie la cel mai înalt nivel", a declarat Livia Știrbu–Socolov pentru trm.md.

Pianista va evolua în concurs alături de reprezentanții a 13 țări: Austria, Croația, Republica Cehă, Germania, Grecia, Ungaria, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Suedia, Olanda.

Livia Știrbu – Socolov, în vîrstă de 16 ani, este elevă a Liceului de muzică „Ciprian Porumbescu" din Chișinău, clasa pian. Ea este deținătoarea mai multor premii obținute atît în țară, cît și peste hotarele ei.

Semifinalele Concursului „Eurovision Young Musicians" se vor desfășura pe 26 și 27 mai. Finala va avea loc în orașul german, Cologne, pe 31 mai.

Republica Moldova în premieră participă la Concursul „Eurovision Young Musicians".

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
1407 locuitori

Burlăneşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Burlăneşti şi Buzdugeni. Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 26 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 219 km de Chișinău. La nord de Burlăneşti se află o întindere stîncoasă cu peşteri, ce formează malul stîng al Drăghiştei. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1407 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din 25 aprilie 1632.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.