Go to section: Children
13 july 2015, 17:28 Children views 8067
Ansamblul «Opincuța» a participat la festivalul internațional „Zlatna Sopela” (Foto)
13 july 2015, 17:28 Children views 8067

Ansamblul «Opincuța» a participat la festivalul internațional „Zlatna Sopela” (Foto)

În perioada 29 iunie -7 iulie ansamblul OPINCUȚA a participat la festivalul internațional de dans și tradiții populare „Zlatna Sopela" din orașul Porec, Croația. De data asta e vorba de grupa mare a ansamblului.

Festivalul din Porec are un specific aparte. Este o manifestare cu specific mediteranean la care în fiecare an se invită un ansamblu oaspete în afara concursului. De data asta OPINCUȚA a fost invitatul special al festivalului. Italia, Macedonia și cîteva colective din Croația, acestea au fost țările prezente. Festivalul este patronat de Comitetul Internațional de Folclor și este organizat la cel mai înalt nivel. Copii au fost cazați în hotel pe malul mării și în afară de evenimentele legate de festival au avut ocazia să se relaxeze și pe plajă în fiecare zi.

Porec este supranumit „orășel croat cu parfum venețian". Este un orășel vechi încărcat de istorie și cu foarte mulți turiști. În fiecare dimineață copii au susținut animații în stradă petru turiștii care erau preponderent din Germania și Italia, iar seara, începand cu ora 21:00, aveau loc niște spectacole superbe pe scena amplasată în centrul vechi.

În una din zile copiii au mers într-o mică croaziera pe mare. Preț de 4 ore au admirat apele turcoaz ale mării adriatice și au vizitat și pestera piraților din golful Lim.

Ansamblul „Opincuța" s-a întors acasă cu un trofeu frumos , diploma de laureați dar și amintiri frumoase în suflet.

Source: ea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
561 locuitori

Buzduganii de Sus este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 561 de oameni. Satul Buzduganii de Sus a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.