Mergi spre compartimentul: Copiilor
13 iulie 2015, 17:28 Copiilor views 8035
Ansamblul «Opincuța» a participat la festivalul internațional „Zlatna Sopela” (Foto)
13 iulie 2015, 17:28 Copiilor views 8035

Ansamblul «Opincuța» a participat la festivalul internațional „Zlatna Sopela” (Foto)

În perioada 29 iunie -7 iulie ansamblul OPINCUȚA a participat la festivalul internațional de dans și tradiții populare „Zlatna Sopela" din orașul Porec, Croația. De data asta e vorba de grupa mare a ansamblului.

Festivalul din Porec are un specific aparte. Este o manifestare cu specific mediteranean la care în fiecare an se invită un ansamblu oaspete în afara concursului. De data asta OPINCUȚA a fost invitatul special al festivalului. Italia, Macedonia și cîteva colective din Croația, acestea au fost țările prezente. Festivalul este patronat de Comitetul Internațional de Folclor și este organizat la cel mai înalt nivel. Copii au fost cazați în hotel pe malul mării și în afară de evenimentele legate de festival au avut ocazia să se relaxeze și pe plajă în fiecare zi.

Porec este supranumit „orășel croat cu parfum venețian". Este un orășel vechi încărcat de istorie și cu foarte mulți turiști. În fiecare dimineață copii au susținut animații în stradă petru turiștii care erau preponderent din Germania și Italia, iar seara, începand cu ora 21:00, aveau loc niște spectacole superbe pe scena amplasată în centrul vechi.

În una din zile copiii au mers într-o mică croaziera pe mare. Preț de 4 ore au admirat apele turcoaz ale mării adriatice și au vizitat și pestera piraților din golful Lim.

Ansamblul „Opincuța" s-a întors acasă cu un trofeu frumos , diploma de laureați dar și amintiri frumoase în suflet.

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

cultura , tradiții , Dansuri , folclor , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.