Go to section: Children
10 october 2015, 10:50 Children views 6691
Bibliotecile publice pentru copii din țară vor fi modernizate
10 october 2015, 10:50 Children views 6691

Bibliotecile publice pentru copii din țară vor fi modernizate

Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Asociația Obștească Reprezentanța din Republica Moldova a Consiliului pentru Cercetări şi Schimburi Internaționale "IREX" (AO IREX Moldova) au semnat astăzi, 9 septembrie 2015, Memorandumul de înțelegere în domeniul modernizării bibliotecile publice pentru copii din țară. Memorandumul a fost semnat de ministrul Culturii Monica Babuc și directorul IREX Moldova, Evan Tracz.

Scopul Memorandumului este de a sprijini dezvoltarea unui parteneriat continuu între Ministerul Culturii și AO IREX Moldova în efortul de a oferi oportunităţi pentru bibliotecarii publici în dezvoltarea abilităţilor necesare pentru a implementa serviciile inovatoare de bibliotecă şi tehnologiile noi pentru copii şi tineri.

Conform documentului, părţile vor susţine dezvoltarea bibliotecilor publice, bibliotecarilor şi serviciilor din bibliotecile pentru copii pe teritoriul Republicii Moldova prin dotarea bibliotecilor pentru copii cu tehnologii noi pentru a asigura accesul tinerilor la informaţie şi programe educaţionale, precum și colaborarea în procesul de creare a modulelor de formare pentru dezvoltarea profesională a bibliotecarilor din Republica Moldova în domeniul tehnologiilor noi şi serviciilor inovatoare în bibliotecile pentru copii.

Pentru a sprijini aceste eforturi la Biblioteca Națională pentru Copii "Ion Creangă" va fi creat un centru de excelență şi formare pentru a sprijini, dezvolta şi promova tehnologiile noi şi serviciile inovatoare de bibliotecă pentru copii la nivel naţional şi pentru a instrui bibliotecarii în implementarea serviciilor noi şi modernizarea bibliotecilor pentru copii. Centrul va fi axat în special pe dezvoltarea profesională a bibliotecarilor pentru copii, inclusiv prin elaborarea unui curriculum relevant, dezvoltarea formatorilor lideri şi elaborarea unui plan strategic care să prevadă durabilitatea activităţilor.

De asemenea, memorandul prevede susţinerea şi consolidarea bibliotecilor pentru copii din ţară, sporind sprijinul din partea autorităţilor locale şi comunităţilor în implementarea iniţiativelor de modernizare a bibliotecilor pentru copii.

Amintim că, la data de 6 octombrie curent, în baza prevederilor Memorandumului de înțelegere în domeniul monitorizării impactului și gestiunii datelor statistice în bibliotecile publice, semnat la 15 mai 2015 între Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Asociația Obștească Reprezentanța din Republica Moldova a Consiliului pentru Cercetări și Schimburi Internaționale „IREX ", a fost deschis Centrul de Statistică, Cercetare și Dezvolare, care va realiza primul proces tehnologic on-line de către rețeaua bibliotecilor publice din țară.

Source: provincial.md

Keywords:

biblioteca , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
2563 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2563 de oameni. Menționat documentar în 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.