04 july 2015, 09:00 Moldovan reality views 14515
Stimaţi vizitatori ai proiectului www.moldovenii.md!
04 july 2015, 09:00 Moldovan reality views 14515

Stimaţi vizitatori ai proiectului www.moldovenii.md!

Astăzi aniversăm patru ani din ziua lansării proiectul nostru în Internet, de cînd site-ul a devenit disponibil pentru publicul larg. Dar dacă e să luăm în calcul şi timpul necesar pentru crearea contentului site-ului, atunci marcăm aproape 6 ani. Pentru colectivul proiectului este o Sărbătoare şi lăsîndu-ne deoparte modestia excesivă putem spune cu curaj că acesta este un mare Eveniment şi pentru acei interesați de istoria și cultura Moldovei străvechi, limba și monumentele ei culturale, oamenii săi și aspirațiile lor, prezentul dificil și viitorul prosper (sîntem siguri de acest lucru) al țării noastre. Felicităm toți moldovenii cu acest eveniment, pentru că bănuim că nu există un alt asemenea popor, care să aibă o asemenea Internet-enciclopedie. Proiectul nostru poate fi numit cu curaj "Ideea națională"a moldovenilor, deoarece oferă cunoştinţe veridice despre poporul nostru, ne formează mîndria de a fi parte a acestui popor și ne inspiră încredere în viitorul minunat al Statului Moldovenesc.

De-a lungul ultimilor patru ani portalul www.moldovenii.md a devenit unul dintre cele mai populare din țară, fiind vizitat de milioane de oameni din zeci de țări ale lumii. Proiectul nostru este citit activ şi promovat de către moldovenii de peste hotare, materialele noastre sînt utilizate în activități culturale, cognitive și educative, organizate de moldoveni, inclusiv, și în afaceri. Pe parcursul timpului, începînd cu 7 aprilie 2011, în diferite țări ale lumii au fost deschise mai multe restaurante cu bucătărie moldovenească, care folosesc reţetele originale, publicate pe site la compartimentul „Bucătărie". Ne bucură aceste evenimente şi aşteptăm altele noi.

În această zi vă invităm încă o dată să navigaţi pe paginile principale ale proiectului www.moldovenii.md, reîmprospătîndu-vă impresiile despre site, să vedeţi materialele noi, care sînt publicate continuu.

Vă invităm să participaţi cît mai activ la viața și activitatea proiectului. Trimiţi-ne materialele dvs., tot ce reprezintă interes pentru publicul larg va fi publicat cu trimitere la autori. Informaţi-ne despre inexactitățile și posibilele erori care apar mereu acolo, unde se realizează un volum enorm de lucru la crearea, colectarea, prelucrarea și publicarea unor informații de proporţii mari. Vă vom fi deosebit de recunoscători pentru acest lucru. Doar scrieți-ne, dragi vizitatori ai proiectului www.moldovenii.md.

Aducem mulțumiri tuturor acelora care ne-au fost alături în toţi aceşti ani.

Colectivul proiectului www.moldovenii.md.

Comments

 (1)
  • #1 ABC Reply Quote selected
    Поздравляем коллектив moldovenii.md!!! Желаем дальнейших успехов в продвижении сайта, а так же здоровья и финансового благополучия. Так держать!!!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.