17 may 2014, 14:33 Moldovan reality views 10953
Hai la VeloHora-2014!
Photo: parc.md
17 may 2014, 14:33 Moldovan reality views 10953

Hai la VeloHora-2014!

Festivalul Velohora, care va avea loc la Chişinău pe 18 mai, va aduna peste 10 mii de amatori de biciclete, consideră organizatorii.

Organizatorii festivalului au comunicat agenţiei "Infotag" că cursa va începe la ora 12.00, traseul va include toate sectoarele din Chişinău şi va constitui circa 20 km. Coloana participanţilor va fi însoţită de cîteva automobile de poliţie şi ambulanţe. Circulaţia pe străzi în timpul desfăşurării coloanei va fi închisă. Pe lîngă organizarea diferitor concursuri, înmînarea suvenirurilor şi a cadourilor în cadrul festivalului va evolua trupa „Zdob şi Zdub".

Tuturor participanţilor le vor fi înmînate maiouri şi chipiuri cu simbolurile festivalului.

În cadrul festivalului vor fi puse în joc două biciclete din partea magazinului „Giant", la care vor putea participa nu doar ciclişti, dar şi pietoni.

În cadrul festivalului, compania „Gura Căinarului" şi organizaţia de caritate Blago.md vor începe o acţiune de colectare a surselor pentru procurarea bicicletelor pentru copii defavorizaţi. Fiecare participant al acestei acţiuni, în semn de solidaritate cu copiii defavorizaţi va primi o brăţară din silicon cu simbolurile acţiunii.

Festivalul Velohora este organizat la Chişinău în fiecare an, începînd cu 2009.

Source: infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
1416 locuitori

Morozeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Morozeni și Breanova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1416 oameni. Satul Morozeni a fost menționat documentar în anul 1518.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.