17 mai 2014, 14:33 Realitatea moldovenească views 10965
Hai la VeloHora-2014!
Foto: parc.md
17 mai 2014, 14:33 Realitatea moldovenească views 10965

Hai la VeloHora-2014!

Festivalul Velohora, care va avea loc la Chişinău pe 18 mai, va aduna peste 10 mii de amatori de biciclete, consideră organizatorii.

Organizatorii festivalului au comunicat agenţiei "Infotag" că cursa va începe la ora 12.00, traseul va include toate sectoarele din Chişinău şi va constitui circa 20 km. Coloana participanţilor va fi însoţită de cîteva automobile de poliţie şi ambulanţe. Circulaţia pe străzi în timpul desfăşurării coloanei va fi închisă. Pe lîngă organizarea diferitor concursuri, înmînarea suvenirurilor şi a cadourilor în cadrul festivalului va evolua trupa „Zdob şi Zdub".

Tuturor participanţilor le vor fi înmînate maiouri şi chipiuri cu simbolurile festivalului.

În cadrul festivalului vor fi puse în joc două biciclete din partea magazinului „Giant", la care vor putea participa nu doar ciclişti, dar şi pietoni.

În cadrul festivalului, compania „Gura Căinarului" şi organizaţia de caritate Blago.md vor începe o acţiune de colectare a surselor pentru procurarea bicicletelor pentru copii defavorizaţi. Fiecare participant al acestei acţiuni, în semn de solidaritate cu copiii defavorizaţi va primi o brăţară din silicon cu simbolurile acţiunii.

Festivalul Velohora este organizat la Chişinău în fiecare an, începînd cu 2009.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

ciclism , VeloHora , sport , sanatate , Festival , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
63 locuitori

Novaia Jizni este un sat din cadrul comunei Ofatinți din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 95 km de Chișinău. Populaţia satului Novaia Jizni alcătuia 63 de oameni în anul 2012. Satul Novaia Jizni a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.