29 august 2014, 14:12 Moldovan reality views 11577
Merele moldoveneșt au ajuns pe rafturile marilor magazine din România
Photo: aced.md
29 august 2014, 14:12 Moldovan reality views 11577

Merele moldoveneșt au ajuns pe rafturile marilor magazine din România

Primele camioane cu mere și prune moldovenești au pornit ieri spre România și urmează a fi comercializate în magazinele din rețeaua Metro. Anunțul a fost făcut de Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Moldova în direct", la postul public de televiziune.

Potrivit lui Leancă, prețul negociat de exportatori este foarte bun, iar în prezent autoritățile iau în calcul și alte rețele de magazine din Europa, pentru comercializarea fructelor. În acest sens, au loc negocieri cu reprezentanții rețelelor de magazine germane, britanice și franceze.

Anterior, România a anunțat că va importa 14 mii de tone de mere din Republica Moldova. Totodată, un lot de 600 de tone de prune a fost vîndut în România cu trei lei kilogramul, la începutul lunii august.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.