17 september 2014, 14:11 Moldovan reality views 6470
Pînă pe 31 octombrie moldovenii își pot alege medicul de familie
Photo: trm.md
17 september 2014, 14:11 Moldovan reality views 6470

Pînă pe 31 octombrie moldovenii își pot alege medicul de familie

Persoanele asigurate şi neasigurate îşi pot alege sau schimba pînă pe 31 octombrie medicul de familie şi instituţia medico-sanitară primară încadrată în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. Solicitanţii vor beneficia de alegerea făcută începînd cu 1 ianuarie a anului următor.

Doritorii de a se înregistra pentru prima dată sau a-şi schimba instituţia medicală şi/sau medicul de familie urmează să depună şi să înregistreze cererea în instituţia medicală aleasă.

Înscrierea persoanelor poate fi efectuată la o singură instituţie medicală primară. Este recomandată selectarea celei mai apropiate instituţii de locul de trai al solicitantului. În caz că acesta optează pentru serviciile medicului de familie din instituţia medicală primară ce deserveşte alt teritoriu, solicitantul va asigura deplasarea medicului.

Schimbarea instituţiei medicale primare şi a medicului de familie poate fi efectuată o dată pe an, în perioada 1 septembrie - 31 octombrie. Dacă numele medicului de familie nu va fi menţionat în cerere, acesta va fi desemnat de către instituţie. Schimbarea medicului de familie în altă perioadă a anului e posibilă doar în cazul în care persoana îşi schimbă locul de trai, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Source: trm.md

Keywords:

medicina , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.