25 october 2014, 10:07 Moldovan reality views 9429
Moldova trece la ora oficială de iarnă
Photo: radiounirea.ro
25 october 2014, 10:07 Moldovan reality views 9429

Moldova trece la ora oficială de iarnă

Moldova va trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de iarna. Astfel, ora 4 va deveni ora 3.

Potrivit astronomilor, ora oficiala de vara este aplicata in intervalul cuprins intre ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Intrucat ceasurile vor fi date inapoi cu o ora, ziua de 26 octombrie 2014 va deveni cea mai lunga zi din an, avand 25 de ore.

Cu toate acestea, ora de iarna este ora oficiala a oricarui stat de pe glob. In acest fel ora de vara este cea vinovata pentru "dereglarea" ceasurilor. Insa toate acestea, pentru un scop nobil si anume acela de a economisi energia electrica necesara pentru iluminatul public si privat prin folosirea eficienta a luminii Soarelui pentru activitatile curente.

Conform Conventiei fusurilor orare, ceasornicele arata pentru fiecare punct de pe Pamant acelasi minut si aceeasi secunda. Diferentele dintre ore sunt date de faptul ca, la fiecare 15 grade longitudine apare o ora in plus. Insa numerotarea acestor fusuri incepe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, in sens pozitiv catre est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 si a Europei Orientale - ora fusului 2.

Moldova se incadreaza in fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie si martie este denumita "timpul legal roman".

Source: protv.md

Keywords:

ora de iarna , iarna , Moldova

Comments

 (2)
  • #2 UUU500 Reply Quote selected
     ЭТУ ЛАЖУ СО ВРЕМЕНЕМ ПРИДУМАЛИ ЕЩЕ КОММУНИСТЫ , ХОТЕЛОСЬ БЫ ЗНАТЬ ПОЧЕМУ НЫНЕШНЯЯ ВЛАСТЬ НЕ ОТМЕНИТЬ ЭТОТ МАРАЗМ И НЕ ОСТАНОВИТ ЭТО МАРАЗМ , УЖЕ ДОКАЗАНО ЧТО ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ НЕСУЩЕСТВЕННА ПО СРАВНЕНИЮ С ПОТЕРЕЙ ЗДОРОВЬЯ ЛЮДЕЙ ...НАРУШАЮТСЯ БИОРИТМЫ И ВСЕ ТАКОЕ ...СТРАДАЮТ ЛЮДИ ПРЕЖДЕ ВСЕГО.
  • #1 Myname Reply Quote selected
    Гринвич-виллидж - это в Нью-Йорке, "там голубые жизнь кайфовую ведут". В Великобритании - просто Гринвич.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.