25 november 2014, 11:40 Moldovan reality views 10566
Scenariul ucrainean s-ar putea repeta în Moldova, - Marian Lupu
Photo: dp.ru
25 november 2014, 11:40 Moldovan reality views 10566

Scenariul ucrainean s-ar putea repeta în Moldova, - Marian Lupu

Anumite partide politice, susţinute de grupări extremiste, vor să repete scenariul ucrainean în Republica Moldova, a declarat liderul Partidului Democrat în cadrul emisiunii „Replica" de la postul de televiziune „Prime", transmite IPN.

Potrivit lui Lupu, unele partide antrenate în cursa electorală vor să ajungă în Parlament pentru a destabiliza situaţia din ţară. „Ei ştiu că nu vor întruni numărul necesar de voturi, pentru a forma o majoritate parlamentară. Dar este un proces bine gândit. Misiunea lor e să ajungă în Parlament, ca să blocheze activitatea lui, iar mai apoi şi formarea guvernului. Mesajele cu caracter violent ale acestor politicieni vor fi preluate de aceste organizaţii extremiste cu membri antrenaţi. Oricum s-ar numi aceste organizaţii, numai organizaţii neguvernamentale nu sunt. Sarcina lor este mult mai profundă, să se verse prima picătură de sânge, ca să arunce ţara în haos", a spus Lupu.

Liderul PDM şi-a exprimat regretul că o bună parte din populaţie este debusolată şi nu cunoaşte care este realitatea. „Activiştii acestor partide nu le spun oamenilor despre scenariile lor adevărate. Oamenilor li s-a băgat în cap că integrarea europeană înseamnă pierderea suveranităţii, ceea ce este un mesaj fals. La fel, este fals că integrarea europeană impune deteriorarea relaţiilor cu Estul. Misiunea partidelor proeuropene este de a spune oamenilor adevărul, ca să ştie ce urmăresc de fapt liderii partidelor extremiste", a conchis Lupu.

Victor Chirilă, director executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă, a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni, că nu crede că ar exista o bază socială solidă pentru partidele şi organizaţiile extremiste, dar nici nu exclude că există o parte din populaţie care totuşi a căzut pradă mesajelor false ale partidelor extremiste. „A mai rămas o săptămână până la alegeri şi autorităţile statului ar trebui să ia măsuri urgente. Este necesar să se explice în şcoli copiilor de a nu se lăsa pradă provocărilor, poliţia de frontieră să fie mai vigilentă la verificarea celor care sosesc în această perioadă în Republica Moldova, să fie întărită paza instituţiilor statului. Totodată, trebuie de comunicat cu asociaţiile minorităţilor etnice pentru a nu se admite implicarea reprezentanţilor acestora în provocări", a spus Chirilă.

Source: ipn.md

Comments

 (1)
  • #1 gygy Reply Quote selected
    В статье не правда - это в Украине повторился молдавский сценарий 2009 года, но более жестоко!!!! 
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1957
Populația:
2900 locuitori

Crasnoe este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 110 km de Chișinău. Populaţia orașului Crasnoe alcătuia 2 900 de oameni în anul 2010. Orașul Crasnoe a fost înființat în anul 1957.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.