19 december 2014, 11:41 Moldovan reality views 9046
Moldova va importa gaz mai ieftin din România
Photo: publika.md
19 december 2014, 11:41 Moldovan reality views 9046

Moldova va importa gaz mai ieftin din România

Ministrul în exercițiu al Economiei, Andrian Candu, a anunţat că luni va fi semnat contractul de livrare a gazelor naturale din România.

Candu a anunţat că Moldova va cumpăra gaz românesc la un preț de 1 010 de lei românești (227 de dolari SUA) pentru mia de metri cubi.

Gazele vor fi livrate prin gazoductul Iași-Ungheni, care a fost dat în exploatare în data de 27 august.

În prezent, Moldova cumpără gaze naturale doar din Federaţia Rusă, iar preţul de achiziţie este de 374 de dolari pentru o mie de metri cubi.

În primele două semestre ale anului viitor, gazul rusesc va fi cu 45 de dolari mai ieftin, adică de aproximativ 332 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Source: www.publika.md

Keywords:

import , Romania , Moldova , gaz

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
328 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Holoşniţa Nouă, Palanca și Şalvirii Noi. Satul Palanca se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 176 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 328 de oameni. Prima atestare documentară a satului Palanca datează din anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.