31 january 2015, 15:28 Moldovan reality views 7112
PL ar putea vota candidatura lui Leancă
Photo: trm.md
31 january 2015, 15:28 Moldovan reality views 7112

PL ar putea vota candidatura lui Leancă

Partidul Liberal este gata să susțină candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru. Potrivit președintelui PL, Mihai Ghimpu, totul depinde de candidaturile propuse pentru funcțiile de miniștri, transmite UNIMEDIA.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Important" de la postul de televiziune TVC 21.

„Acest guvern nu este guvernul Leancă. Este guvernul format din cadidaturile PLDM, PD și PCRM. Noi, PL-ul așteptăm să vedem cine va fi în afară de dl Leancă. Fiindcă, nu este nicio problemă să-l votăm pe Leancă aparte. Noi știm cine este dl Leancă, dar nu știm cine etse în spatele lui dlui Leancă. Sunt încă 16 miniștri și șefi la agenții. Să vedem cine vor fi miniștri", a declarat Mihai Ghimpu.

O decizie definitivă încă nu este. „PL nu a spus nu. Vrem să vedem cine vor fi membri ai Cabinetului de Miniștri. Nu se votează doar pentru Leancă", a adăugat liberalul.

Precizăm că miercuri, 28 ianuarie, președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. În cel mult 15 zile, Iurie Leancă trebuie să prezinte în Parlament Programul de activitate al viitorului Guvern și echipa ce va forma Cabinetul de miniștri, urmând să obțină votul majoritar al deputaților pentru a fi învestit în funcția de prim-ministru.

Alianța pentru o Moldovă Europeană, formată dintre PLDM și PD, dispune deocamdată de doar 42 de voturi și mizează pe votul din parte liberalilor. Comuniștii au declarat că nu vor vota pentru un Guvern minoritar în frunte cu Iurie Leancă.

Source: unimedia.info

Keywords:

politica , guvern , alegeri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1176 locuitori

Mahala este un sat din cadrul comunei Corjova, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1176 de locuitori. Satul Mahala a fost menționat documentar în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.