04 march 2015, 11:47 Moldovan reality views 7703
PCRM va înainta un candidat la funcţia de primar al Chişinăului
04 march 2015, 11:47 Moldovan reality views 7703

PCRM va înainta un candidat la funcţia de primar al Chişinăului

Liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, susţine că formaţiunea sa va înainta un candidat foarte puternic şi bine pregătit pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în Direct" de la postul public de televiziune Moldova 1. Vladimir Voronin nu a dat însă un nume în acest sens.

„La concret, nu putem nominaliza pe nimeni. Noi o să consultăm problema și numaidecât o să înaintăm un candidat. O să fie un candidat foarte puternic și foarte pregătit", a spus liderul PCRM.

În cadrul aceleiași emisiuni, Vladimir Voronin a menționat că PCRM nu se află la guvernare din mai multe considerente și a votat Guvernul Gaburici pentru a debloca criza politică din țară. Totodată, liderul comuniștilor a spus că formațiunea pe care o conduce va susține „ceea ce o să fie bine propus din partea coaliției de guvernare".

El s-a referit și la activitatea miniștrilor care nu au fost doriți de Partidul Comuniștilor, printre care se află și Maia Sandu, ministru al Educației, accentuând că PCRM „nu vede nici începutul, nici sfârșitul acestor reforme (din educație). A obosit toată lumea", a spus el.

Referitor la situația BEM, Unibank și Banca Socială, Vladimir Voronin a declarat că este categoric împotriva lichidării Băncii de Economii, iar cele două bănci menționate pot fi lichidate. „Cât mai repede trebuie să înceapă să activeze conducerea BEM. Guvernul trebuie să facă tot ca această bancă să înceapă a activa", a afirmat el.

Source: trm.md

Keywords:

PCRM , primaria , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.