03 aprilie 2015, 11:47 Realitatea moldovenească views 7687
PCRM va înainta un candidat la funcţia de primar al Chişinăului
03 aprilie 2015, 11:47 Realitatea moldovenească views 7687

PCRM va înainta un candidat la funcţia de primar al Chişinăului

Liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, susţine că formaţiunea sa va înainta un candidat foarte puternic şi bine pregătit pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în Direct" de la postul public de televiziune Moldova 1. Vladimir Voronin nu a dat însă un nume în acest sens.

„La concret, nu putem nominaliza pe nimeni. Noi o să consultăm problema și numaidecât o să înaintăm un candidat. O să fie un candidat foarte puternic și foarte pregătit", a spus liderul PCRM.

În cadrul aceleiași emisiuni, Vladimir Voronin a menționat că PCRM nu se află la guvernare din mai multe considerente și a votat Guvernul Gaburici pentru a debloca criza politică din țară. Totodată, liderul comuniștilor a spus că formațiunea pe care o conduce va susține „ceea ce o să fie bine propus din partea coaliției de guvernare".

El s-a referit și la activitatea miniștrilor care nu au fost doriți de Partidul Comuniștilor, printre care se află și Maia Sandu, ministru al Educației, accentuând că PCRM „nu vede nici începutul, nici sfârșitul acestor reforme (din educație). A obosit toată lumea", a spus el.

Referitor la situația BEM, Unibank și Banca Socială, Vladimir Voronin a declarat că este categoric împotriva lichidării Băncii de Economii, iar cele două bănci menționate pot fi lichidate. „Cât mai repede trebuie să înceapă să activeze conducerea BEM. Guvernul trebuie să facă tot ca această bancă să înceapă a activa", a afirmat el.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

PCRM , primaria , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
221 locuitori

Cuzmenii Vechi este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Cuzmenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.