06 january 2015, 14:17 Moldovan reality views 5905
Persoanele cu dizabilități vor putea vota la domiciliu
Photo: facebook.com
06 january 2015, 14:17 Moldovan reality views 5905

Persoanele cu dizabilități vor putea vota la domiciliu

Alegătorii care nu vor putea merge la secția de vot în ziua alegerilor vor putea vota la domiciliu, prin intermediul urnei de vot mobile. Cererile privind votarea la locul aflării vor putea fi depuse pînă pe 13 iunie curent, la birourile electorale de circumscripție, informează NOI.md.

Potrivit legislaţiei, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se fac în scris, începînd cu 2 săptămîni înainte de ziua votării şi pînă la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris pînă la ora 15.00, dacă se prezintă şi certificat medical. Doar persoanele cu dizabilităţi de vedere pot înainta cereri privind votarea la locul aflării în formă verbală.

Persoanele menţionate votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, iar persoanele neînscrise într-o asemenea listă nu pot vota la domiciliu. Precizăm că alegerile locale generale se vor desfășura pe 14 iunie curent.

Source: www.noi.md

Keywords:

alegeri , moldovenii , voce , lege , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
165 locuitori

Chilişoaia este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 165 de oameni. Satul Chilişoaia a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.