27 august 2015, 09:35 Moldovan reality views 8035
CNN: Moldova, în TOP 10 regiuni vinicole încă necunoscute
27 august 2015, 09:35 Moldovan reality views 8035

CNN: Moldova, în TOP 10 regiuni vinicole încă necunoscute

Unele dintre cele mai bune vinuri din lume sunt produse în locuri despre care poate nici nu aţi auzit, comentează CNN. Portalul celei mai importante televiziuni de ştiri din lume a realizat un top cu zece astfel de regiuni, în care a inclus şi ţara noastră.

Deşi industria vinicolă din Moldova datează de mai mult de 5 mii de ani, vinul din Moldova, dar şi Moldova în general – au zburat aproape complet de pe radar, scrie CNN, care a plasat Moldova pe locul cinci în acest top.

Vinurile acestui stat mic, amplasat între România şi Ucraina, sunt un deliciu: Rara Neagră, Plavai, Sauvignon, Chardonnay. Aici veţi găsi vinuri roşii superbe, produse în sudul ţării: Cabernet, Pinot noir, Gamay.

Interesant este şi faptul că aproape un sfert dintre moldoveni sunt vinificatori, Moldova fiind una dintre ţările cu cea mai mare densitate a plantaţiilor de viţă-de-vie.

De asemenea, în Moldova găsim cea mai mare cramă din lume - Mileştii Mici – cu o colecţie de două milioane de sticle. CNN recomandă şi vizitarea beciurilor subterane de la Cricova, unde se produce renumitul Rară Neagră (Oraşul Subteran).

Pe lângă Moldova, în top-ul regiunilor vinicole care sunt în descoperire, realizat de CNN, au intrat şi:

Moravia, Cehia

Franciacorta, Italia

Bekaa Valley, Lebanon

Sicilia, Italia

Soave, Italia

Swartland, Africa de Sud

Tasmania, Australia

Walla Walla Valley (Oregon şi Washington)

Michigan

Source: www.jurnal.md

Keywords:

vin , Moldova , top

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
1209 locuitori

Ialpujeni este un sat și comună din raionul Cimișlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1209 oameni. Satul Ialpujeni a fost menționat documentar în anul 1805.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.