13 september 2015, 14:05 Moldovan reality views 7761
Demnitar european: Moldova are nevoie de evoluţie, nu de revoluţie
13 september 2015, 14:05 Moldovan reality views 7761

Demnitar european: Moldova are nevoie de evoluţie, nu de revoluţie

Moldova are nevoie de progres și evoluție, nu de o revoluție, iar stabilitatea este mai importantă, decât alegerile anticipate care ar putea avea loc. De această părere este şeful Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, Andi Cristea, exprimată într-un interviu acordat unui post de radio de la Chişinău.

Potrivit lui Andi Cristea, stabilitatea ţării este o linie roșie care trebuie păstrată, mai ales acum, când Chișinăul are nevoie urgentă de linii de finanțare și creditare, de deschidere către partenerii internaționali, în special, cei de la FMI.

Dialogul şi stabilitatea sunt fundamentul unei democrații funcționale, mai spune Cristea. Cât despre protestele din centrul Capitalei, Andi Cristea susţine că nemulţumirea oamenilor este justificată. Însă, potrivit lui, îmbucurător este faptul că, la Chişinău, există voinţă politică pentru rezolvarea problemelor. Protestele din Piaţa Marii Adunări Naţionale au început în 6 septembrie.

Source: www.publika.md

Keywords:

Moldova , protest , revolutie , evolutie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.