12 october 2015, 10:46 Moldovan reality views 6805
În Moldova ar putea fi instituită Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice
12 october 2015, 10:46 Moldovan reality views 6805

În Moldova ar putea fi instituită Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice

O zi a Sportivului și a Mișcării Olimpice ar putea fi instituită în Republica Moldova. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Secretariatul Parlamentului de către deputatul neafiliat Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic. Conform proiectului, „Ziua Sportivului și Mișcării Olimpice" urmează a fi sărbătorită în a treia zi de sâmbătă a lunii mai, în vederea consolidării eforturilor la toate nivelurile pentru serbarea sportului și a valorilor olimpice.

Potrivit lui Nicolae Juravschi, proiectul a fost elaborat în urma adresărilor din partea societății civile și a federațiilor sportive de a prelua conceptul internațional și de a-l adapta la nivel național. „Serbarea Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice într-o singură zi ar contribui la consolidarea eforturilor pentru a transmite un mesaj puternic societății și un îndemn tuturor, indiferent de vârstă și etnie, de a practica sportul și un mod sănătos de viață. Astfel, Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice s-ar transforma într-o zi specială în care sportul și valorile olimpice ar fi sărbătorite de toată societatea, promovând sportul, mișcarea și respectarea FAIR PLAY-ului", și-a argumentat poziția autorul proiectului.

Realitatea.md amintește că în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii mai tradițional se organizează „Festivalul Olimpic". În acest an, ajuns la ediția a 24-a, Olympic Fest a avut loc pe data de 23 mai.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

sport , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.