10 decembrie 2015, 10:46 Realitatea moldovenească views 6793
În Moldova ar putea fi instituită Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice
10 decembrie 2015, 10:46 Realitatea moldovenească views 6793

În Moldova ar putea fi instituită Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice

O zi a Sportivului și a Mișcării Olimpice ar putea fi instituită în Republica Moldova. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Secretariatul Parlamentului de către deputatul neafiliat Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic. Conform proiectului, „Ziua Sportivului și Mișcării Olimpice" urmează a fi sărbătorită în a treia zi de sâmbătă a lunii mai, în vederea consolidării eforturilor la toate nivelurile pentru serbarea sportului și a valorilor olimpice.

Potrivit lui Nicolae Juravschi, proiectul a fost elaborat în urma adresărilor din partea societății civile și a federațiilor sportive de a prelua conceptul internațional și de a-l adapta la nivel național. „Serbarea Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice într-o singură zi ar contribui la consolidarea eforturilor pentru a transmite un mesaj puternic societății și un îndemn tuturor, indiferent de vârstă și etnie, de a practica sportul și un mod sănătos de viață. Astfel, Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice s-ar transforma într-o zi specială în care sportul și valorile olimpice ar fi sărbătorite de toată societatea, promovând sportul, mișcarea și respectarea FAIR PLAY-ului", și-a argumentat poziția autorul proiectului.

Realitatea.md amintește că în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii mai tradițional se organizează „Festivalul Olimpic". În acest an, ajuns la ediția a 24-a, Olympic Fest a avut loc pe data de 23 mai.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

sport , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.