03 may 2016, 11:15 Moldovan reality views 5138
Ședința în deplasare a Guvernului: a fost adoptat Programul dezvoltării Găgăuziei
03 may 2016, 11:15 Moldovan reality views 5138

Ședința în deplasare a Guvernului: a fost adoptat Programul dezvoltării Găgăuziei

Membrii Cabinetului de Miniștri au adoptat în cadrul ședinței în deplasare din Găgăuzia Programul dezvoltării social-economice a autonomiei pînă în anul 2019. Pentru pregătirea lui a fost constituită a comisie guvernamentală specială. Anunțul a fost făcut la finalul ședinței din 4 martie de către prim-ministrul Pavel Filip și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, relatează NOI.md.

Șeful Guvernului a confirmat că măsurile pentru dezvoltarea regiunilor sînt un obiectiv prioritar al Cabinetului de Miniștri. „Între autoritățile centrale și din teritoriu s-a format o prăpastie și documentul adoptat, orientat spre dezvoltarea social-economică a Găgăuziei, va contribui la lichidarea ei. Această decizie denotă că ședința a fost eficientă și există intenția de a continua această practică și pe viitor. Eu n-aș califica drept populiste metodele de muncă ale actualului guvern. Mai bine mai puțină vorbă și mai multă treabă", a declarat Filip la conferința de presă.

Bașcanul Găgăuziei a comunicat că pe parcursul următoarelor două luni comisia guvernamentală specială va analiza pașii care vor fi întreprinși pentru crearea Programului dezvoltării social-economice a regiunii. „Programul este prevăzut pînă în anul 2019. Noi intenționăm să îndeplinim toate punctele pentru care am votat astăzi", a conchis Vlah.

Ședința în deplasare a Guvernului Republicii Moldova a avut loc în Găgăuzia pentru prima dată în 16 ani.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
638 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cremenciug, Valea, Sobari și Livezi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Cremenciug a fost menționat documentar în anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.