06 august 2016, 15:00 Moldovan reality views 4760
Belarusul propune realizarea unor proiecte investiționale comune cu Moldova
06 august 2016, 15:00 Moldovan reality views 4760

Belarusul propune realizarea unor proiecte investiționale comune cu Moldova

Republica Belarus propune Republicii Moldova să realizeze proiecte investiționale comune.

Potrivit presei de la Minsk, declarația a fost făcută de premierul belarus, Andrei Kobeakov, la întrevederea cu omologul său moldovean, Pavel Filip, din cadrul reuniunii Consiliului șefilor de guverne din statele membre ale CSI de la Bișkek. notează NOI.md.

Andrei Kobeakov și-a exprimat convingerea că întrevederea sa cu Pavel Filip va contribui la o soluționare rapidă a problemelor existente, pentru ca agenții economici din Moldova și Belarus să poată trece de la comerțul simplu la realizarea unor proiecte investiționale.

„Cu atît mai mult că noi avem posibilitatea de a vinde în Uniunea Economică Eurasiatică, iar voi – pe piața Uniunii Europene. Aceste oportunități trebuie valorificate. Vă invităm la un dialog productiv pe întreg spectrul de relații", a declarat premierul belarus.

Andrei Kobeakov a subliniat că Moldova și Belarusul au relații strînse. Relațiile comercial-economice bilaterale se dezvoltă în pofida situației economice complicate per ansamblu.

La rîndul său, Pavel Filip a mulțumit părții belaruse pentru abordarea echilibrată și constructivă față de alegerea Moldovei de a se integra în spațiul european. „Întotdeauna pot fi găsite interese comune. Cred că relațiile moldo-belaruse demonstrează că noi ne completăm reciproc, nu invers", a spus Pavel Filip.

Source: www.noi.md

Keywords:

Belarus , investiţii , proiect

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1479 locuitori

Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.