06 august 2016, 16:30 Moldovan reality views 6695
Usatîi cere demontarea corturilor unioniştilor
06 august 2016, 16:30 Moldovan reality views 6695

Usatîi cere demontarea corturilor unioniştilor

Reprezentanţii mişcării unioniste, instalînd corturi cu inscripţiile „Semnează pentru unire", promovează o politică nedeghizată de lichidare a Republicii Moldova ca stat.

Acest fapt se menţionează în declaraţia Partidului Nostru (PN), dat publicităţii la 8 iunie. Adepţii PN sînt convinşi că această campanie se desfăşoară cu acordul tacit al autorităţilor, comunică NOI.md.

În declaraţie se relevă că această campanie de colectare a semnăturilor pentru „marea unire" a Moldovei cu România este de o obrăznicie fără precedent. „Ea se desfăşoară cu acordul tacit al autorităţilor. Aceasta demonstrează încă o dată că organizaţiile unioniste sînt susţinute şi utilizate de regim atît pentru acţiuni provocatoare, cît şi pentru sustragerea atenţiei populaţiei Moldovei de la criza economică şi social-politică gravă cu care se confruntă ţara", se subliniază în textul documentului.

PN a îndemnat cetăţenii să nu se lase provocaţi de structurile unioniste, susţinute de autorităţi, si să conştientizeze clar că regimul oligarhic este principalul sponsor al activităţii orientate spre distrugerea statalităţii Republicii Moldova. Apelul este adresat şi autorităţilor, de la care se cere să conştientizeze situaţia şi să nu admită răspîndirea unionismului, inclusiv pe calea propagandei în corturi.

Corturile în care se propagă activ unionismul şi se colectează semnături pentru „marea unire" cu România au apărut la Chişinău şi în alte localităţi ale Moldovei în aprilie. Organizatorii au declarat atunci despre desfăşurarea unei campanii informaţionale de mari proporţii în scopul de a relata despre „avantajele marii uniri".

Anterior, un şir de organizaţii nonguvernamentale au îndemnat să fie deschise cauze penale pe numele organizatorilor marşului unioniştilor, care a avut loc în centrul Chişinăului la 27 martie. În opinia lor, organizatorii au încălcat prevederile Constituţiei privind suveranitatea, independenţa şi indivizibilitatea Republicii Moldova.

Source: www.noi.md

Comments

 (1)
  • #1 stapan Reply Quote selected

    Jandarmul roman nu e si nici nu va fi stapan. Stapani sunt Foamea si Saracia.

    De 5 ani, primul loc in topul saraciei alcatuit pentru tarile din Europa, cu un PIB comparabil cu cel al majoritatii statelor africane. Din pacate, nici perspectiva urmatorilor 20 de ani nu este buna.

 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1558 locuitori

Frumuşica este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Frumuşica Nouă. Satul Frumușica se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1558 de oameni. Satul Frumușica a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.