27 july 2016, 09:30 Moldovan reality views 3836
ANRE a redus preţurile-plafon la benzină şi motorină
27 july 2016, 09:30 Moldovan reality views 3836

ANRE a redus preţurile-plafon la benzină şi motorină

Agenţia pentru Reglementare în Energetică a anunţat marţi, 26 iulie, preţurile-plafon la carburanţi pentru următoarele două săptămâni. Atât la benzină, cât şi la motorină, preţurile sunt în scădere, transmite IPN.

Pentru următoarele două săptămâni, ANRE a stabilit plafonul de 15,52 lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 31 de bani mai puţin decât a fost în ultimele două săptămâni. Pentru motorină plafonul este de 13,54 lei, cu aproape 50 de bani mai puţin decât până acum. Preţurile noi intră în vigoare miercuri, 27 iulie.

Odată cu intrarea în vigoare a unor modificări legislative, ANRE nu mai are competenţa să stabilească preţul-plafon pentru gazul lichefiat. Acest lucru va fi făcut de către deţinătorii de licenţă pentru import şi comercializare a carburanţilor. Aceştia trebuie să se ghideze de o rată de rentabilitate rezonabilă, care urmează a fi inclusă în noua metodologie.

ANRE îndeamnă cetăţenii să semnalizeze cazurile în care staţiile PECO afişează preţuri mai mari decât preţurile plafon. Aceştia pot semnala cazurile la linia verde: +373 800 10 800 sau la adresa electronică anre@anre.md.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.