15 april 2017, 11:05 Moldovan reality views 2461
Peste o mie de tineri urmează a fi recrutaţi în acest an în Armata Naţională
15 april 2017, 11:05 Moldovan reality views 2461

Peste o mie de tineri urmează a fi recrutaţi în acest an în Armata Naţională

Tinerii cu vârsta de 18 ani urmează să fie încorporaţi în lunile aprilie-iulie curent în Forţele Armate, potrivit unei Hotărâri de Guvern, publicată pe 14 aprilie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.

Conform documentului, urmează a fi încorporaţi în Forţele Armate cetăţenii Republicii Moldova, care nu beneficiază de dreptul de amânare sau de scutire de serviciul militar în termen şi cu termen redus.

Astfel, în Armata Naţională urmează să fie recrutate până la 1100 persoane, în trupele de carabinieri – 620 și în serviciul militar cu termen redus – zece persoane.

Totodată, militarii durata serviciului cărora a expirat, urmează în aceeaşi perioadă să fie eliberaţi şi trecuţi în rezervă.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, aproximativ 1800 de tineri au fost încorporaţi în anul 2016 în Armata Naţională.

Source: trm.md

Keywords:

armata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.