15 aprilie 2017, 11:05 Realitatea moldovenească views 2449
Peste o mie de tineri urmează a fi recrutaţi în acest an în Armata Naţională
15 aprilie 2017, 11:05 Realitatea moldovenească views 2449

Peste o mie de tineri urmează a fi recrutaţi în acest an în Armata Naţională

Tinerii cu vârsta de 18 ani urmează să fie încorporaţi în lunile aprilie-iulie curent în Forţele Armate, potrivit unei Hotărâri de Guvern, publicată pe 14 aprilie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.

Conform documentului, urmează a fi încorporaţi în Forţele Armate cetăţenii Republicii Moldova, care nu beneficiază de dreptul de amânare sau de scutire de serviciul militar în termen şi cu termen redus.

Astfel, în Armata Naţională urmează să fie recrutate până la 1100 persoane, în trupele de carabinieri – 620 și în serviciul militar cu termen redus – zece persoane.

Totodată, militarii durata serviciului cărora a expirat, urmează în aceeaşi perioadă să fie eliberaţi şi trecuţi în rezervă.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, aproximativ 1800 de tineri au fost încorporaţi în anul 2016 în Armata Naţională.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

armata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1837
Populația:
2090 locuitori

Mărculeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul stîng al Răutului, oraşul Mărculeşti este situat la o distanţă de 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 2090 locuitori. Localitatea a fost fondată în anul 1837.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.