27 may 2017, 15:05 Moldovan reality views 6074
Recolta de cireşi se estimează să fie mai mare
27 may 2017, 15:05 Moldovan reality views 6074

Recolta de cireşi se estimează să fie mai mare

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare estimează pentru acest an o recoltă de cireşi mai mare faţă de anul trecut. Maria Cioclu, şefa Secţiei produse de fitotehnie din cadrul MAIA, a declarat pentru IPN că se estimează o recoltă de cireşi de 12 mii de tone. Anul trecut, înghețurile au afectat o mare parte a pomilor de cireşi şi recolta a fost de doar 7600 de tone.

„Recoltarea în acest an a început de o săptămînă, este vorba de soiurile timpurii. Cireșele se culeg până în ultima decadă a lunii iunie, poate dura chiar pînă în prima decadă a lunii iulie", a spus Maria Cioclu.

Pe de altă parte, directorul executiv al Asociaţiei Moldova Fruct, Iurie Fală, nu este atât de optimist și spune că în acest an polemizarea pomilor fructiferi a fost mai slabă. Și de frig nu au scăpat. „Au fost mai multe fenomene climaterice nefavorabile care pot influenţa recolta. De aceea şi cireşile se coc anul acesta mai târziu. Ne lipsesc soiurile de cireşi rezistenţi la ploi, să nu crape, la îngheţuri", a spus Iurie Fală.

În acest an, recoltarea cireşilor are loc de pe suprafaţa de 3500 hectare.

Source: ipn.md

Keywords:

cireșe , recoltă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2860 locuitori

Negureni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobruşa, Negureni și Chersac. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Negureni a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.