27 mai 2017, 15:05 Realitatea moldovenească views 6065
Recolta de cireşi se estimează să fie mai mare
27 mai 2017, 15:05 Realitatea moldovenească views 6065

Recolta de cireşi se estimează să fie mai mare

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare estimează pentru acest an o recoltă de cireşi mai mare faţă de anul trecut. Maria Cioclu, şefa Secţiei produse de fitotehnie din cadrul MAIA, a declarat pentru IPN că se estimează o recoltă de cireşi de 12 mii de tone. Anul trecut, înghețurile au afectat o mare parte a pomilor de cireşi şi recolta a fost de doar 7600 de tone.

„Recoltarea în acest an a început de o săptămînă, este vorba de soiurile timpurii. Cireșele se culeg până în ultima decadă a lunii iunie, poate dura chiar pînă în prima decadă a lunii iulie", a spus Maria Cioclu.

Pe de altă parte, directorul executiv al Asociaţiei Moldova Fruct, Iurie Fală, nu este atât de optimist și spune că în acest an polemizarea pomilor fructiferi a fost mai slabă. Și de frig nu au scăpat. „Au fost mai multe fenomene climaterice nefavorabile care pot influenţa recolta. De aceea şi cireşile se coc anul acesta mai târziu. Ne lipsesc soiurile de cireşi rezistenţi la ploi, să nu crape, la îngheţuri", a spus Iurie Fală.

În acest an, recoltarea cireşilor are loc de pe suprafaţa de 3500 hectare.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

cireșe , recoltă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.