20 july 2017, 09:30 Moldovan reality views 5094
Spitalul Clinic Republican a fost redenumit
20 july 2017, 09:30 Moldovan reality views 5094

Spitalul Clinic Republican a fost redenumit

În ședința de astăzi, Cabinetul de miniştri a decis alocarea a 15 milioane de lei pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a Spitalului Clinic Republican, a relatat agenției MOLDPRES Direcţiei comunicare şi protocol a Executivului.

Astfel, din fondul de rezervă al Guvernului urmează a fi repartizate mijloacele financiare necesare pentru îmbunătățirea stării tehnice a blocului principal al spitalului și sporirea calității serviciilor medicale prestate cetățenilor.

Tot astăzi, Executivul a decis redenumirea Spitalului Clinic Republican în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga".

Timofei Moșneaga a contribuit la modernizarea Spitalului Clinic Republican, activînd timp de 43 de ani în funcţia de medic-şef al instituției și ministru al Sănătății între anii 1994-1997. În această perioadă, Timofei Moşneaga a reuşit să organizeze centre înalt specializate necesare pentru diagnosticul maladiilor în medicina internă şi în chirurgie. Totodată, pe parcursul activității sale, pentru prima dată în țară au fost deschise secţiile de chirurgie cardiacă, chirurgie toracică, urologie, endocrinologie, serviciul de anesteziologie.

Spitalul Clinic Republican a început să funcţioneze la sfîrşitul anului 1817, avînd iniţial statut de spital municipal.

Source: www.noi.md

Keywords:

spital , denumire , Chisinau

Comments

 (1)
  • #1 POFL Reply Quote selected
    Русские оккупанты  нашли что открыть в 1817 году.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
înc. sec. XX
Populația:
186 locuitori

Novaia Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Mănoileşti, raionul Ungheni. Satul Novaia Nicolaevca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Novaia Nicolaevca a luat naștere la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.