20 iulie 2017, 09:30 Realitatea moldovenească views 5074
Spitalul Clinic Republican a fost redenumit
20 iulie 2017, 09:30 Realitatea moldovenească views 5074

Spitalul Clinic Republican a fost redenumit

În ședința de astăzi, Cabinetul de miniştri a decis alocarea a 15 milioane de lei pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a Spitalului Clinic Republican, a relatat agenției MOLDPRES Direcţiei comunicare şi protocol a Executivului.

Astfel, din fondul de rezervă al Guvernului urmează a fi repartizate mijloacele financiare necesare pentru îmbunătățirea stării tehnice a blocului principal al spitalului și sporirea calității serviciilor medicale prestate cetățenilor.

Tot astăzi, Executivul a decis redenumirea Spitalului Clinic Republican în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga".

Timofei Moșneaga a contribuit la modernizarea Spitalului Clinic Republican, activînd timp de 43 de ani în funcţia de medic-şef al instituției și ministru al Sănătății între anii 1994-1997. În această perioadă, Timofei Moşneaga a reuşit să organizeze centre înalt specializate necesare pentru diagnosticul maladiilor în medicina internă şi în chirurgie. Totodată, pe parcursul activității sale, pentru prima dată în țară au fost deschise secţiile de chirurgie cardiacă, chirurgie toracică, urologie, endocrinologie, serviciul de anesteziologie.

Spitalul Clinic Republican a început să funcţioneze la sfîrşitul anului 1817, avînd iniţial statut de spital municipal.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

spital , denumire , Chisinau

Comentarii

 (1)
  • #1 POFL Răspunde Citează selecţia
    Русские оккупанты  нашли что открыть в 1817 году.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
1972 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la 18 km de orașul Glodeni și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1972 de oameni. Satul a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.