11 february 2017, 12:50 Moldovan reality views 5230
Strategia naţională de apărare a fost aprobată de Executiv
11 february 2017, 12:50 Moldovan reality views 5230

Strategia naţională de apărare a fost aprobată de Executiv

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi Strategia naţională de apărare şi Planul de acţiuni privind implementarea acesteia pentru anii 2017-2021. Documentul urmărește consolidarea mecanismului de conlucrare inter-instituţională în vederea dezvoltării unui sistem de apărare modern şi eficient, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Cabinetului de miniștri.

Strategia stabilește obiectivele, etapele şi mecanismele de fortificare a capacităţilor sistemului naţional de apărare. Astfel, se urmărește asigurarea apărării frontierei de stat, dezvoltarea capacităţii de control şi protecţie a spaţiului aerian, îmbunătățirea sistemului de instruire militară şi perfecţionarea sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă.

Printre principalele acțiuni prevăzute de Strategia națională de apărare se regăsesc: dotarea forţelor armate cu tehnică şi echipamente moderne, revizuirea responsabilităţilor structurilor de forţă, armonizarea prevederilor legale care reglementează sistemul naţional de apărare cu normele europene.

Costurile pentru implementarea acestor acţiuni vor fi acoperite din bugetul de stat şi din surse externe.

Source: moldpres.md

Keywords:

guvern , strategie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
169 locuitori

Afanasievca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Afanasievca alcătuia 169 de oameni în anul 2011. Satul Afanasievca a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.