02 noiembrie 2017, 12:50 Realitatea moldovenească views 5214
Strategia naţională de apărare a fost aprobată de Executiv
02 noiembrie 2017, 12:50 Realitatea moldovenească views 5214

Strategia naţională de apărare a fost aprobată de Executiv

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi Strategia naţională de apărare şi Planul de acţiuni privind implementarea acesteia pentru anii 2017-2021. Documentul urmărește consolidarea mecanismului de conlucrare inter-instituţională în vederea dezvoltării unui sistem de apărare modern şi eficient, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Cabinetului de miniștri.

Strategia stabilește obiectivele, etapele şi mecanismele de fortificare a capacităţilor sistemului naţional de apărare. Astfel, se urmărește asigurarea apărării frontierei de stat, dezvoltarea capacităţii de control şi protecţie a spaţiului aerian, îmbunătățirea sistemului de instruire militară şi perfecţionarea sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă.

Printre principalele acțiuni prevăzute de Strategia națională de apărare se regăsesc: dotarea forţelor armate cu tehnică şi echipamente moderne, revizuirea responsabilităţilor structurilor de forţă, armonizarea prevederilor legale care reglementează sistemul naţional de apărare cu normele europene.

Costurile pentru implementarea acestor acţiuni vor fi acoperite din bugetul de stat şi din surse externe.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

guvern , strategie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.