20 december 2017, 16:45 Moldovan reality views 4179
Guvernul va acorda subvenții pentru crearea locurilor de muncă
20 december 2017, 16:45 Moldovan reality views 4179

Guvernul va acorda subvenții pentru crearea locurilor de muncă

Subvenții în mărime de 40 de mii de lei vor fi acordate în 2018 pentru crearea fiecărui loc de muncă. Guvernul a aprobat astăzi, 20 decembrie, un regulament în acest sens.

Subvențiile pentru 2018 vor fi achitate în două tranşe, pe parcursul a doi ani. Mijloacele financiare necesare în acest scop sunt prevăzute în cadrul bugetar pe termen mediu. Mărimea subvenției va fi indexată anual în funcție de creșterea salariului mediu pe economie.

Subvențiile vor fi acordate persoanelor juridice, cu excepția entităților cu capital integral sau majoritar de stat, care practică activitate de întreprinzător în Republica Moldova.

Va fi sprijinită crearea locurilor de muncă pentru bărbați cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, precum și cu vârsta de peste 45 de ani și pentru femei de toate vârstele.

Printre criteriile de eligibilitate pentru acordarea subvenției se numără: creșterea numărului de salariați cu cel puțin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate (subiecți ai subvenției) nu trebuie să fie mai mic de 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, în ultima zi a lunii aferente anului fiscal pentru care se solicită subvenția, agentul economic nu trebuie să aibă restanțe la achitarea impozitelor și taxelor față de bugetul public național.

Source: ipn.md

Keywords:

subvenţii , munca , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
735 locuitori

Bîrlădeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Bîrlădeni, Paladea şi Rujniţa. Satul Bîrlădeni este aşezat pe cursul de sus al rîului Ciuhur, la o distanţă de 9 km de staţia de cale ferată Rediul Mare, la 25 km de oraşul Ocniţa şi la 207 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Bîrlădeni constituia 735 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bîrlădeni datează din anul 1522.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.